Referentiepersoon dementie

referentiepersoon dementie

Als referentiepersoon dementie ben ik getraind om een grondig inzicht te hebben in alle vormen van dementie. Ik kan op professionele wijze eerste signalen van dementie ontdekken en het proces van diagnostiek begeleiden. Omdat het verloop van dementie vaak grillig is en de signalen niet ineens ontstaan, kan het van belang zijn dat een buitenstaander ingeschakeld wordt om de aanwezigheid van de ziekte te constateren. Daarnaast kan ik als deskundige het heft in handen nemen als het gaat om het behartigen van de belangen van pati├źnten.

Tot het takenpakket van een referentiepersoon dementie behoren o.a.:

  • het onderkennen van tekenen van beginnende dementie en aandacht vragen voor zorgvuldige diagnostiek;
  • alle betrokkenen (zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden) sensibiliseren om blijvend te zoeken naar onvermoede mogelijkheden om de kwaliteit van leven van personen met dementie te bevorderen;
  • op de hoogte zijn en blijven omtrent diagnostische, zorginhoudelijke en juridische ontwikkelingen;
  • proactief optreden om gepaste attitudes in begeleiding van en zorg voor personen met dementie en hun omgeving te bevorderen;
  • spil en aanspreekpunt zijn voor alle betrokken en organisaties als het gaat om bevordering van kwaliteit van leven van mensen met een vorm van dementie.

Als referentiepersoon dementie ben ik inzetbaar binnen zorginstellingen die zich toespitsen op de zorg voor en verzorging van mensen met dementie. In die hoedanigheid kan ik geïndividualiseerde zorg en begeleiding bevorderen, aansluitend bij de eigen behoeften en capaciteiten van de persoon met dementie. Bijvoorbeeld door het stimuleren van en een actieve bijdrage te leveren aan interdisciplinair overleg bij (complexere) begeleidings- of zorgsituaties.

Als u denkt een ervaren referentiepersoon dementie te kunnen gebruiken binnen uw zorginstelling of om de belangen van uw naaste te behartigen, kom ik graag in contact met u. Ik help graag!

U kunt het contactformulier invullen of bellen met 06-158 591 61.

referentiepersoon dementie

Deze pagina delen, mailen of printen:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Francien van de Ven maakt gebruik van cookies! We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons website verkeer te analyseren. Wij delen de informatie met onze partners voor social media, adverteren en analyse.